Pohyb o víkendu | 6. – 7. 6. 2020
05. června 2020

Protože i tento víkend má být deštivý, uzavřeme dnešním Pohybem o víkendu téma: „jak se nezničit úklidem“.

  • Při luxování či zametání často stojíme na místě a většina pohybu se odehrává v zádech – zkuste místo toho používat k pohybu v prostoru kroky a úkroky a tělo držet vzpřímené.
  • Mnoho lidí pro bolest zad nevydrží pracovat delší dobu v předklonu, i kdyby byl jen mírný – kde je to možné, udělejte krok jednou nohou vpřed (dovolují to i některé skříňky pod dřezem) nebo nohy rozkročte – snížíte se, aniž byste se museli předklonit. Nohy buďto střídejte, nebo dělejte pauzy a projděte po místnosti.
  • Při zdvihání nebo přenášení těžších předmětů buďte tak blízko u nich, jak to jde, držte je co nejblíže k tělu.
  • Naučte se při přenášení velkého množství předmětů rozdělit ho na menší části. Nachodíte pravděpodobně jen o něco více kroků, ale výrazně snížíte riziko vzniku bolesti zad.

Budeme rádi, když nám napíšete, který z našich tipů jste vyzkoušeli a zda se vám osvědčil. V pondělní poradně se mnou neváhejte probrat, které činnosti jsou pro vás problematické, a pokusíme se najít řešení šité na míru pro vás.

Přeji vám krásný víkend

MUDr. Veronika Pudilová

Štítky: bolest zad | pohyb | úklid

Jak se vám článek líbil?

Klikněte na palec a hlasujte

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Ještě nikdo nehlasoval

AUTOR
tribune

Mohlo by Vás také zajímat
><

Nejsou tuky jako tuky

Tuky jsou vedle sacharidů a bílkovin jednou ze tří hlavních živin ve stravě člověka. Našemu organismu slouží jako zásobní zdroj energie, jako...

Glykemický index

Glykemický index (GI) je údaj, který vyjadřuje, jak rychle se sacharidy po konzumaci určité potraviny dostanou do krve a jak ovlivní vzestup...

Sýry – jakou roli hrají ve výživě?

Sýry patří mezi mléčné výrobky, které se pro svoje příjemné senzorické vlastnosti – chuť a vůni – konzumují již stovky let. Jejich obliba v moderní společnosti stoupá, ….

><
Aktuality

><
obesity news online

><
Potřebujete poradit?

kontaktujte nás

><
čas pro zdraví

><
oberisk

><
nol nakladatelství

Vše o zdravém životním stylu a hubnutí v papírové podobě.