Pohyb o víkendu | 6. – 7. 6. 2020
05. června 2020

Protože i tento víkend má být deštivý, uzavřeme dnešním Pohybem o víkendu téma: „jak se nezničit úklidem“.

  • Při luxování či zametání často stojíme na místě a většina pohybu se odehrává v zádech – zkuste místo toho používat k pohybu v prostoru kroky a úkroky a tělo držet vzpřímené.
  • Mnoho lidí pro bolest zad nevydrží pracovat delší dobu v předklonu, i kdyby byl jen mírný – kde je to možné, udělejte krok jednou nohou vpřed (dovolují to i některé skříňky pod dřezem) nebo nohy rozkročte – snížíte se, aniž byste se museli předklonit. Nohy buďto střídejte, nebo dělejte pauzy a projděte po místnosti.
  • Při zdvihání nebo přenášení těžších předmětů buďte tak blízko u nich, jak to jde, držte je co nejblíže k tělu.
  • Naučte se při přenášení velkého množství předmětů rozdělit ho na menší části. Nachodíte pravděpodobně jen o něco více kroků, ale výrazně snížíte riziko vzniku bolesti zad.

Budeme rádi, když nám napíšete, který z našich tipů jste vyzkoušeli a zda se vám osvědčil. V pondělní poradně se mnou neváhejte probrat, které činnosti jsou pro vás problematické, a pokusíme se najít řešení šité na míru pro vás.

Přeji vám krásný víkend

MUDr. Veronika Pudilová

Štítky: bolest zad | pohyb | úklid

Jak se vám článek líbil?

Klikněte na palec a hlasujte

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Ještě nikdo nehlasoval

AUTOR
tribune

Mohlo by Vás také zajímat
><

Proč je dobré jíst ryby nejen o Vánocích

Konzumace ryb by pro nás neměla být "svátkem", ryby bychom naopak měli do našich jídelníčků zařazovat pravidelně. V příspěvku se dozvíte, čím jsou...

Existují léky na obezitu?

Léčba obezity není jen redukční dieta a pohybová aktivita. Touto cestou se dlouhodobě podaří snížit svou hmotnost jen poměrně malému počtu lidí....

Psychologie jídla a stravování – 1. část

Tentokrát jsme si pro vás připravili seriál o psychologii jídla a stravování. Na úvod se dozvíte, jakým způsobem můžeme psychologii uplatnit v...

Glykemický index

Glykemický index (GI) je údaj, který vyjadřuje, jak rychle se sacharidy po konzumaci určité potraviny dostanou do krve a jak ovlivní vzestup...

><
Aktuality

><
obesity news online

><
Potřebujete poradit?

kontaktujte nás

><
čas pro zdraví

><
oberisk

><
nol nakladatelství

Vše o zdravém životním stylu a hubnutí v papírové podobě.