Pohyb o víkendu | 18. – 19. 7. 2020
17. července 2020

Jsou prázdniny a mnohé z nás čeká i několik set kilometrů v autě za vysněným odpočinkem. Strnulá poloha vsedě, předpažené ruce, napjaté trapézy, neustálé sešlapávání pedálů a silniční stres – několikahodinová cesta autem opravdu nebývá legrace. Asi však správně tušíte, že existují triky, jak dojet k moři „méně ubitý“:

  • Pokud to vaše auto dovoluje, pohrajte si s výškou sedačky (obvykle bývá příliš nízko). Pro sed bývá příznivé, když stehna a trup svírají úhel alespoň 90°.
  • Prozkoumejte možnosti bederních podpor, kterými podpoříte přirozené prohloubení páteře v oblasti beder a zlepšíte tak kvalitu sedu. Existují podpory profesionálně vyráběné pro auta, postačí ale vhodně zvolený polštářek, třeba napůl přeložený. Používá se i lehce vyfouknutý overbal, který ale osobně doporučuji spíš lidem, pro které tato pomůcka není novinkou.
  • Nenastavujte klimatizaci na příliš nízkou teplotu a nenechte na sebe delší dobu působit přímý proud vzduchu – ani průduchy, ani otevřeným okénkem.
  • Dělejte pravidelné pauzy a projděte se. Nečekejte na moment, kdy už kvůli křeči nebudete moci pokračovat.

Znáte všechny tyto tipy a triky? Který z nich vám nejvíce pomohl na dlouhých cestách? Napište nám!

Přeji vám krásnou dovolenou, ať už u moře nebo na horách.

MUDr. Veronika Pudilová

Jak se vám článek líbil?

Klikněte na palec a hlasujte

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Ještě nikdo nehlasoval

AUTOR
tribune

Mohlo by Vás také zajímat
><

Proč je dobré jíst ryby nejen o Vánocích

Konzumace ryb by pro nás neměla být "svátkem", ryby bychom naopak měli do našich jídelníčků zařazovat pravidelně. V příspěvku se dozvíte, čím jsou...

Specifika stravy po bariatrii

Lidé se často obávají stravovacího režimu po bariatrické operaci více než operace samotné. Největší strach člověk mívá z toho, co je pro něj nové, neznámé. I proto je dobré získávat informace o režimu po operaci již dlouho dopředu.

Jak se stravovat při karanténě? Díl 2.

Z jakých potravin si složit hlavní jídla tak, abychom získali všechny potřebné živiny a dostatek vlákniny, ale ne zbytečně vysokou...

VĚŘTE lékům a NE doplňkům stravy

Rozdíl mezi lékem a doplňkem stravy je především v tom, že lék musí deklarovat nejen složení, ale především účinek, který je velmi přísně podroben...

Není dieta jako dieta

Když se řekne dieta, většině z nás se vybaví různé módní diety slibující rychlý a jednoduchý návod, jak dosáhnout štíhlé postavy. Co ale slovo dieta vlastně znamená?

><
Aktuality

><
obesity news online

><
Potřebujete poradit?

kontaktujte nás

><
čas pro zdraví

><
oberisk

><
nol nakladatelství

Vše o zdravém životním stylu a hubnutí v papírové podobě.