Pohyb o víkendu | 27. – 28. 6. 2020
26. června 2020

Na našich cestách v Beskydech jsme se mnohokrát pozastavili nad tím, jak důmyslný je český systém turistického značení. Všichni si nejspíše vybavíte typické značky, skládající se z vodorovných pásů. Někteří z vás dokonce vědí, jak vypadá značení naučné stezky (úhlopříčný zelený pruh). Věděli jste ale, že barva značky pro pěší napovídá o typu trasy, kterou značí?

červená – dálkové nebo hřebenové trasy,
modrá – významnější trasy,
zelená – místní trasy,
žlutá – krátké trasy, spojovací cesty, zkratky

Český systém turistického značení přitom nezahrnuje pouze značení pěších, cyklistických a lyžařských tras, nýbrž i tras pro vozíčkáře (a to ve třech úrovních náročnosti). A trasy pro vozíčkáře mohou být vhodné i pro výlet s kočárkem…
Jak vidíte, vybere si v naší zemi snad každý, od krátkých, lehkých tras až po přechody pohoří. Proto neváhejte a využijte víkend k procházce krajinou.

Příští týden si povíme, jak se pěšky podívat do celého světa!

MUDr. Veronika Pudilová

Jak se vám článek líbil?

Klikněte na palec a hlasujte

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Ještě nikdo nehlasoval

AUTOR
tribune

Mohlo by Vás také zajímat
><

Jak se stravovat při karanténě? Díl 1.

Zásady „nutričně vyváženého talíře“ je dobré se držet i v období omezeného vycházení z domovů či přímo karantény. Dokonce lze říci, že je to ještě...

VĚŘTE lékům a NE doplňkům stravy

Rozdíl mezi lékem a doplňkem stravy je především v tom, že lék musí deklarovat nejen složení, ale především účinek, který je velmi přísně podroben...

Jak na předsevzetí aneb jak si vytvořit zdravý a udržitelný návyk

Kolikrát jste si řekli, že chcete něco ve svém životě změnit, ale nevěděli jste jak? Kolikrát jste se o změnu pokoušeli, ale nepodařilo se vám to?...

Celozrnné vs. cereální pečivo

Pokud při výběru pečiva saháte raději po výrobcích celozrnných než těch z bílé mouky, děláte dobře. Co když ale vybíráte pečivo s označením...

Sýry – jakou roli hrají ve výživě?

Sýry patří mezi mléčné výrobky, které se pro svoje příjemné senzorické vlastnosti – chuť a vůni – konzumují již stovky let. Jejich obliba v moderní společnosti stoupá, ….

><
Aktuality

><
obesity news online

><
Potřebujete poradit?

kontaktujte nás

><
čas pro zdraví

><
oberisk

><
nol nakladatelství

Vše o zdravém životním stylu a hubnutí v papírové podobě.