Pohyb o víkendu | 18. – 19. 7. 2020
17. července 2020

Jsou prázdniny a mnohé z nás čeká i několik set kilometrů v autě za vysněným odpočinkem. Strnulá poloha vsedě, předpažené ruce, napjaté trapézy, neustálé sešlapávání pedálů a silniční stres – několikahodinová cesta autem opravdu nebývá legrace. Asi však správně tušíte, že existují triky, jak dojet k moři „méně ubitý“:

  • Pokud to vaše auto dovoluje, pohrajte si s výškou sedačky (obvykle bývá příliš nízko). Pro sed bývá příznivé, když stehna a trup svírají úhel alespoň 90°.
  • Prozkoumejte možnosti bederních podpor, kterými podpoříte přirozené prohloubení páteře v oblasti beder a zlepšíte tak kvalitu sedu. Existují podpory profesionálně vyráběné pro auta, postačí ale vhodně zvolený polštářek, třeba napůl přeložený. Používá se i lehce vyfouknutý overbal, který ale osobně doporučuji spíš lidem, pro které tato pomůcka není novinkou.
  • Nenastavujte klimatizaci na příliš nízkou teplotu a nenechte na sebe delší dobu působit přímý proud vzduchu – ani průduchy, ani otevřeným okénkem.
  • Dělejte pravidelné pauzy a projděte se. Nečekejte na moment, kdy už kvůli křeči nebudete moci pokračovat.

Znáte všechny tyto tipy a triky? Který z nich vám nejvíce pomohl na dlouhých cestách? Napište nám!

Přeji vám krásnou dovolenou, ať už u moře nebo na horách.

MUDr. Veronika Pudilová

Jak se vám článek líbil?

Klikněte na palec a hlasujte

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Ještě nikdo nehlasoval

AUTOR
tribune

Mohlo by Vás také zajímat
><

KDO JE KDO aneb kdo vám opravdu poradí se změnou životního stylu

Životní styl 21. století je spojen s nadváhou a obezitou. Nepoměr mezi lidmi schopnými poskytnout kvalifikovanou pomoc a těmi, kteří ji potřebují,...

Po výrazné redukci hmotnosti se může změnit víc než jen číslo na váze…

Ať už je redukce hmotnosti dosaženo konzervativní cestou nebo pomocí bariatrie, změna vzezření, tělesných proporcí a velikosti oblečení se promítá také do vnímání a prožívání.

Pohybová aktivita v léčbě obezity – obecně

Žádný dlouhodobě úspěšný redukční režim se neobejde bez pravidelné pohybové aktivity. Samotná redukční dieta sice vede k rychlejšímu poklesu...

><
Aktuality

><
obesity news online

><
Potřebujete poradit?

kontaktujte nás

><
čas pro zdraví

><
oberisk

><
nol nakladatelství

Vše o zdravém životním stylu a hubnutí v papírové podobě.