Parmezánové „rizoto“ z ovesných vloček
16. února 2022
Ingredience na 1 porci:
- malá červená cibule nebo šalotka 35 g
- řepkový olej lžička
- ovesné vločky celé 60 g
- voda nebo zeleninový vývar 250 ml
- mražený hrášek 50 g
- červené fazole sterilované – propláchnuté 70 g
- parmezán 40 g
- sůl, pepř
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na lžičce oleje. Přisypeme ovesné vločky a necháme lehce opražit.
- Zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme na středním plameni cca 5 minut. Osolíme a opepříme.
- V průběhu vaření přidáme hrášek a fazole.
- Hotovou směs sundáme z plotýnky a vmícháme parmezán. Část parmezánu si necháme na posypání.
Energetická hodnota na 1 porci: 2 292 kJ, 30 g bílkovin, 64 g sacharidů, 18 g tuku, 12 g vlákniny
Přibližná cena 1 porce: 51 Kč
Mgr. Alžběta Staňová
AUTOR
Lucie Burdová
Mohlo by Vás také zajímat
><
><
Aktuality
><
obesity news online
><
Potřebujete poradit?
><
čas pro zdraví
><
oberisk
><
nol nakladatelství
Vše o zdravém životním stylu a hubnutí v papírové podobě.