Salát s rozpečeným kozím sýrem
16. února 2022
Ingredience na 1 porci:
- kozí sýr s bílou plísní 70 g
- polníček
- cherry rajčátka
- okurka
- borůvky
- avokádo 25 g
- balzamikový krém
- lžička medu
- lžička olivového oleje
- sezamová semínka na ozdobu
- žitný chléb 60 g
Postup:
- Kozí sýr nakrájíme na plátky, potřeme trochou medu a dáme na plech vyložený pečícím papírem rozpéct do trouby, cca na 5–10 minut.
- Polníček smícháme s rajčátky, okurkou a borůvkami.
- Ochutíme olivovým olejem a balzamikovým krémem.
- Na závěr přidáme na plátky nakrájené avokádo, rozpečený kozí sýr s medem a sezamová semínka na ozdobu.
- Podáváme s celozrnným pečivem, např. s žitným chlebem.
Energetická hodnota na 1 porci: 2 144 kJ, 20 g bílkovin, 48 g sacharidů, 26 g tuku, 8 g vlákniny
Přibližná cena 1 porce: 48 Kč
Mgr. Barbora Patková
AUTOR
Lucie Burdová
Mohlo by Vás také zajímat
><
><
Aktuality
><
obesity news online
><
Potřebujete poradit?
><
čas pro zdraví
><
oberisk
><
nol nakladatelství
Vše o zdravém životním stylu a hubnutí v papírové podobě.