Salát s rozpečeným kozím sýrem
16. února 2022

Ingredience na 1 porci:

  • kozí sýr s bílou plísní 70 g
  • polníček
  • cherry rajčátka
  • okurka
  • borůvky
  • avokádo 25 g
  • balzamikový krém
  • lžička medu
  • lžička olivového oleje
  • sezamová semínka na ozdobu
  • žitný chléb 60 g

 Postup:

  1. Kozí sýr nakrájíme na plátky, potřeme trochou medu a dáme na plech vyložený pečícím papírem rozpéct do trouby, cca na 5–10 minut.
  2. Polníček smícháme s rajčátky, okurkou a borůvkami.
  3. Ochutíme olivovým olejem a balzamikovým krémem.
  4. Na závěr přidáme na plátky nakrájené avokádo, rozpečený kozí sýr s medem a sezamová semínka na ozdobu.
  5. Podáváme s celozrnným pečivem, např. s žitným chlebem.

Energetická hodnota na 1 porci: 2 144 kJ, 20 g bílkovin, 48 g sacharidů, 26 g tuku, 8 g vlákniny

Přibližná cena 1 porce: 48 Kč

Mgr. Barbora Patková

Štítky: recept | salát | sýr

Jak se vám článek líbil?

Klikněte na palec a hlasujte

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Ještě nikdo nehlasoval

AUTOR
Lucie Burdová

><
Aktuality

><
obesity news online

><
Potřebujete poradit?

kontaktujte nás

><
čas pro zdraví

><
oberisk

><
nol nakladatelství

Vše o zdravém životním stylu a hubnutí v papírové podobě.