Krůtí rizoto z červené řepy
16. dubna 2020

Také už vás nudí klasická verze rizota a rádi byste si tento pokrm něčím ozvláštnili? Vyzkoušejte netradiční variantu rizota v kombinaci s červenou řepou. Řepa dodá celému pokrmu nejen krásnou barvu, ale také zajímavou chuť.

Ingredience:

250 rýže Arborio

350 g krůtích prsou

500 ml zeleninového vývaru nebo vody

2 cibule

2 středně velké syrové červené řepy

35 g másla

50 g nastrouhaného parmazánu

lžička olivového oleje extra panenského

tymián

sůl, pepř

Postup:

Jako první krok si uvaříme červenou řepu. Řepu omyjeme, očistíme a dáme vařit na 10–15 minut do změknutí.

Mezitím si ve větším hrnci zpěníme na kapce oleje nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme suchou rýži, kterou krátce orestujeme. Následně naředíme 500 ml horké vody nebo vývaru a necháme rýži uvařit do měkka.

Jakmile je řepa hotová, necháme ji chvilku vychladnout a následně oloupeme a nakrájíme na menší kostky, které rozmixujeme v mixéru na jemné pyré. Rozmixovanou řepu osolíme, opepříme, přidáme sušený tymián a nastrouhaný parmazán. Takto připravenou červenou řepu poté smícháme s uvařenou rýží, přidáme máslo a dochutíme.

Na závěr si už jen připravíme krůtí prsa, která nakrájíme na menší kousky a orestujeme na pánvi z obou stran. Hotové maso pak podáváme k rizotu navrch nebo maso můžeme předem nakrájet na menší kousky a zamíchat do rizota.

Autor: Bc. Michaela Gorčíková

Štítky: řepa | rizoto | rýže

Jak se vám článek líbil?

Klikněte na palec a hlasujte

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Ještě nikdo nehlasoval

AUTOR
tribune

><
Aktuality

><
obesity news online

><
Potřebujete poradit?

kontaktujte nás

><
čas pro zdraví

><
oberisk

><
nol nakladatelství

Vše o zdravém životním stylu a hubnutí v papírové podobě.