Parmezánové „rizoto“ z ovesných vloček
16. února 2022

Ingredience na 1 porci:

  • malá červená cibule nebo šalotka 35 g
  • řepkový olej lžička
  • ovesné vločky celé 60 g
  • voda nebo zeleninový vývar 250 ml
  • mražený hrášek 50 g
  • červené fazole sterilované – propláchnuté 70 g
  • parmezán 40 g
  • sůl, pepř

 Postup:

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na lžičce oleje. Přisypeme ovesné vločky a necháme lehce opražit.
  2. Zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme na středním plameni cca 5 minut. Osolíme a opepříme.
  3. V průběhu vaření přidáme hrášek a fazole.
  4. Hotovou směs sundáme z plotýnky a vmícháme parmezán. Část parmezánu si necháme na posypání.

Energetická hodnota na 1 porci: 2 292 kJ, 30 g bílkovin, 64 g sacharidů, 18 g tuku, 12 g vlákniny

Přibližná cena 1 porce: 51 Kč

Mgr. Alžběta Staňová

Jak se vám článek líbil?

Klikněte na palec a hlasujte

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Ještě nikdo nehlasoval

AUTOR
Lucie Burdová

><
Aktuality

><
obesity news online

><
Potřebujete poradit?

kontaktujte nás

><
čas pro zdraví

><
oberisk

><
nol nakladatelství

Vše o zdravém životním stylu a hubnutí v papírové podobě.