Bari recept: Pečený losos s květákem, cizrnou a mangem

Datum: 03. 05. 22
Štítky: bariatrie | květák | losos | recept

Ingredience na 1 porci:

  • filet lososa 70 g
  • květák (syrový stav) 20 g
  • vařená cizrna 40 g
  • lžička řepkového oleje
  • sušené či čerstvé bylinky – koriandr, tymián
  • sušený česnek, kurkuma, chilli, sůl, pepř
  • kokosové mléko light 2 lžíce
  • šťáva z citrónu a citrónová kůra
  • rybí omáčka
  • čerstvé mango 10 g


Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Filet lososa omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme bylinkami dle chuti. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 18-20 minut.
  2. Mezitím, co se losos peče, si připravíme přílohu. Květák umyjeme, rozdělíme na růžičky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a květák restujeme. Po pár minutách přisypeme chilli, kurkumu a sušený česnek.
  3. Až květák trochu zhnědne, přidáme kokosové mléko, trochu vody a povaříme.
  4. Přisypeme vařenou cizrnu, necháme chvilku prohřát. Směs dochutíme rybí omáčkou, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou (TIP: můžete trochu dosladit).
  5. Na závěr do směsi vmícháme na kostičky nakrájené mango a případně čerstvý koriandr.


Energetická hodnota na 1 porci: 
1 041 kJ, 19 g bílkovin, 12 g sacharidů, 13 g tuku, 4 g vlákniny

Přibližná cena 1 porce: 35 Kč

Mgr. Alžběta Staňová

Jak se vám článek líbil?

Klikněte na palec a hlasujte

Průměrné hodnocení 1 / 5. Počet hlasů: 1

Ještě nikdo nehlasoval

><
Může vás také zajímat