Z jakých potravin si složit hlavní jídla tak, abychom získali všechny potřebné živiny a dostatek vlákniny, ale ne...
Ingredience na 1 porci:
- kachní prsa (po upečení) 75 g
- hrášek mražený 30 g
- brambory vařené bez slupky 30 g
- kokosové mléko light 1-2 polévková lžíce
- zavařené brusinky
- špetka soli, pepř, sušený česnek, tymián
Postup:
- Kachní prsa omyjeme, osušíme a ostrým nožem nařežeme celou kůži na velmi malé kostičky. Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k řezání do masa. Prsa osolíme, opepříme a posypeme tymiánem z obou stran.
- Prsa vložíme kůží na silně rozpálenou pánev a opékáme cca 10 minut. Následně po opečení ze strany kůže je otočíme a opékáme asi 2 minuty.
- Na závěr dáme dopéct na cca 10 minut do předem předehřáté trouby na 180 °C.
- Mezitím si připravíme pyré. Uvařené brambory a mražený hrášek uvařený ve vroucí vodě v poměru 1:1 rozmixujeme tyčovým mixérem s trochou kokosového mléka, dochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem.
- Z kachních prsou můžeme po upečení odstranit kůži, snížíme tak množství tuku.
Energetická hodnota na 1 porci: 1 004 kJ, 19 g bílkovin, 11 g sacharidů, 13 g tuku, 3 g vlákniny
Přibližná cena 1 porce: 36 Kč
Mgr. Barbora Patková
><
Může vás také zajímat
Jak se stravovat při karanténě? Díl 1.
Zásady „nutričně vyváženého talíře“ je dobré se držet i v období omezeného vycházení z domovů či přímo karantény....
Dieta při onemocnění ledvin – na co si dát pozor
Strava při onemocnění ledvin se může u různých pacientů lišit. Záleží na stupni poškození ledvin, jestli jsou léčeni...