Bari recept: Kachní prsa s bramborovo-hráškovým pyré

Datum: 03. 05. 22
Štítky: baratrie | kachna | recept

Ingredience na 1 porci:

  • kachní prsa (po upečení) 75 g
  • hrášek mražený 30 g
  • brambory vařené bez slupky 30 g
  • kokosové mléko light 1-2 polévková lžíce
  • zavařené brusinky
  • špetka soli, pepř, sušený česnek, tymián


Postup:

  1. Kachní prsa omyjeme, osušíme a ostrým nožem nařežeme celou kůži na velmi malé kostičky. Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k řezání do masa. Prsa osolíme, opepříme a posypeme tymiánem z obou stran.
  2. Prsa vložíme kůží na silně rozpálenou pánev a opékáme cca 10 minut. Následně po opečení ze strany kůže je otočíme a opékáme asi 2 minuty.
  3. Na závěr dáme dopéct na cca 10 minut do předem předehřáté trouby na 180 °C.
  4. Mezitím si připravíme pyré. Uvařené brambory a mražený hrášek uvařený ve vroucí vodě v poměru 1:1 rozmixujeme tyčovým mixérem s trochou kokosového mléka, dochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem.
  5. Z kachních prsou můžeme po upečení odstranit kůži, snížíme tak množství tuku.

Energetická hodnota na 1 porci: 1 004 kJ, 19 g bílkovin, 11 g sacharidů, 13 g tuku, 3 g vlákniny

Přibližná cena 1 porce: 36 Kč

Mgr. Barbora Patková

Jak se vám článek líbil?

Klikněte na palec a hlasujte

Průměrné hodnocení 1 / 5. Počet hlasů: 1

Ještě nikdo nehlasoval

><
Může vás také zajímat

Celozrnné vs. cereální pečivo

Celozrnné vs. cereální pečivo

Pokud při výběru pečiva saháte raději po výrobcích celozrnných než těch z bílé mouky, děláte dobře. Co když ale...

Glykemický index

Glykemický index

Glykemický index (GI) je údaj, který vyjadřuje, jak rychle se sacharidy po konzumaci určité potraviny dostanou do krve...