Obesity News

Diskuze k tématu: Hovězí beefsteak s plněnou bramborou a dušenými houbami

Jak na to? Steak: Z falešné svíčkové odstraníme přebytečné blány s viditelným tukem a na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje jej opečeme ze všech stran tak, aby se nám zatáhly povrchové bílkoviny a nevytekla nám lahodná šťáva. Poté jej vložíme do vyhřáté trouby a dopékáme přibližně 12 min. při teplotě cca 180 °C.
Houby: Na troše olivového oleje osmahneme cibulku nakrájenou na drobno. Přisypeme čerstvé houby, kmín a špetku pepře. Poté je lehce podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Plněná brambora: Vařenou bramboru nakrájíme na čtyři plátky a opečeme je nasucho na pánvi. Společně s bramboru opečeme jednu cibuli, kterou nakrájíme na hrubé plátky. Nakonec poskládáme vše střídavě, aby nám vznikla malá věžička. Maso přelijeme lehce svařeným a dochuceným výpekem z masa a podáváme.

Vložit příspěvek   Zpět na článek
 
© Aleš Krupička 2007–2019