Obesity News
Krůtí maso s mrkví

Krůtí maso s mrkví

Redakce

Krůtí maso s mrkví je na přípravu snadný pokrm, kterým se dostatečně nasytíme a přitom nezatížíme organismus nadbytečnými kilojouly.

  • Náročnost: snadné
  • Doba přípravy: 15 minut
  • Počet porcí: 2
  • Doba pečení: 60 minut

INGREDIENCE:

  • 300 g krůtí prsa
  • 3 větší mrkve
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 400 g syrové brambory
  • 200 g bílý jogurt
  • 20 ml olej
  • mletý pepř, sůl, kmín, rozmarýn, sladká paprika, tymián

PŘÍPRAVA:

Na tento jednoduchý pokrm si připravíme větší zapékací mísu, do které vložíme plátky krůtích prsou, oloupanou a nakrájenou mrkev na kolečka, nakrájenou cibuli na větší kousky a plátky česneku. Celou směs promícháme, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme rozmarýn, zakapeme olejem a nakonec lehce podlijeme vlažnou vodou. Mísu uzavřeme poklopem, vložíme do trouby a pečeme na 160-180 ˚C přibližně 60 minut. V průběhu pečení maso obrátíme a promícháme se zeleninou. Mezitím si připravíme brambory, které omyjeme horkou vodou, očistíme nečistoty ze slupek a nakrájíme na měsíčky. Kousky rovnoměrně rozložíme na plech s pečícím papírem, posolíme, posypeme tymiánem a sladkou paprikou a vložíme v posledních 40 minutách k masu do trouby. Hotový pokrm servírujeme s dipem z bílého jogurtu, který ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem.

Výživové hodnoty na 1 porci (350 g)
Energetická hodnota 1 979 kJ, bílkoviny 37 g, sacharidy 52 g, tuky 14 g, vláknina 9 g

Přečteno:  2101×

Vyšlo:  29. 1. 2017

Diskuze: 0 příspěvků (vstoupit do diskuze)

Poslat článek: e-mailem

Hodnocení:  12345

Článek je v kategoriích: Recepty

 
© Aleš Krupička 2007–2017