Krůtí maso s mrkví je na přípravu snadný pokrm, kterým se dostatečně nasytíme a přitom nezatížíme organismus nadbytečnými kilojouly.
Na tento jednoduchý pokrm si připravíme větší zapékací mísu, do které vložíme plátky krůtích prsou, oloupanou a nakrájenou mrkev na kolečka, nakrájenou cibuli na větší kousky a plátky česneku. Celou směs promícháme, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme rozmarýn, zakapeme olejem a nakonec lehce podlijeme vlažnou vodou. Mísu uzavřeme poklopem, vložíme do trouby a pečeme na 160-180 ˚C přibližně 60 minut. V průběhu pečení maso obrátíme a promícháme se zeleninou. Mezitím si připravíme brambory, které omyjeme horkou vodou, očistíme nečistoty ze slupek a nakrájíme na měsíčky. Kousky rovnoměrně rozložíme na plech s pečícím papírem, posolíme, posypeme tymiánem a sladkou paprikou a vložíme v posledních 40 minutách k masu do trouby. Hotový pokrm servírujeme s dipem z bílého jogurtu, který ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem.
Výživové hodnoty na 1 porci (350 g)
Energetická hodnota 1 979 kJ, bílkoviny 37 g,
sacharidy 52 g, tuky 14 g, vláknina 9 g