Obesity News
Grilování s Zepterem. Minimum tuku a maximum zeleniny

Grilování s Zepterem. Minimum tuku a maximum zeleniny

V nádobí Zepter lze pokrmy připravovat bez přídavku tuku a bez zplodin z hoření. Nižší příjem tuku je výhodný z celé řady hledisek. V první řadě se sníží celková energetická hodnota jídla, takže nepřijímáme zbytečné kilojouly a případné hubnutí jde snadněji. Snížení příjmu tuků (zejména živočišného původu) je také jednou z hlavních cest ke snížení hladin cholesterolu a tuků v krvi, jejichž vysoké hladiny souvisí s nemocemi srdce a cév.

ZEPTER – pomáháme lidem žít déle, zdravěji a úspěšněji!

Při vaření v nádobí Zepter je na místě respektovat určitá pravidla: vybírejte si libové maso, viditelné části tuku odstraňujte, a pokud se rozhodnete pro smažená jídla, používejte tuky s obsahem nasycených mastných kyselin, tj. pokrmové a šlehané tuky či fritovací oleje, a pokrmy nepřepalujte. Pro tepelnou úpravu za vysokých teplot se příliš nehodí běžně používané rostlinné oleje (řepkový, slunečnicový). Jejich tepelná stabilita je nízká, jelikož obsahují nenasycené mastné kyseliny, které snadno oxidují. A oxidace tuků vede k tvorbě volných kyslíkových radikálů, které se podílejí na vzniku nádorových onemocnění a nemocí srdce a cév.

Grilování v nádobí Zepter je rychlé, riziko vzniku nebezpečných látek je významně sníženo a chuť připravovaných pokrmů je překvapivě výrazná. Zepter

K delšímu smažení se z rostlinných tuků hodí pouze rafinovaný olivový olej. Pro smažení je relativně vhodné také sádlo, které však obsahuje značné množství cholesterolu. Cholesterol při smažení podléhá oxidaci a oxidovaný cholesterol se snáz ukládá v cévách. Grilovat nebo smažit lze zdravěji, a to za použití vhodného nádobí, např. nové grilovací pánve Zepter nebo multifunkční nádoby Zepter, vhodného tuku a při dodržování doporučených teplot. Správně jíst znamená pestrou, kvalitně a vhodně upravenou stravu. Více informací o nádobí Zepter naleznete na www.zepter.cz a na www.zepterclub.cz, na tel.: 311 331 888 nebo přímo v reprezentační prodejně Zepter ve Spálené 55 na Praze 1.

Přečteno:  5653×

Vyšlo:  23. 7. 2012

Diskuze: 0 příspěvků (vstoupit do diskuze)

Poslat článek: e-mailem

Hodnocení:  12345

Článek je v kategoriích: Strava, Recepty

 
© Aleš Krupička 2007–2018